Јун032010

vector_prva


Портретот како уметничка форма е доста често застапен, посебно кај сликарите и фотографите. Меѓутоа и графичките дизајнери ја користат истата форма и преку векторизирање на готова фотографија или скица прават уметничко дело во вектор. Навистина треба доста умешност и пред се иницијална замисла за на крај имате ремек дело. Иако на ова поле има голем избор, за вас одвоив само 20 најдобри векторски портрети. 

vector_2

vector_3

vector_4

vector_6

vector_5

vector_7

vector_8

vector_9

vector_11

vector_12

vector_13

vector_14

vector_15

vector_16

vector_17

vector_18

vector_19

vector_20

vector_21

vector_22

Во следното продолжение последнава слика ќе научите како сами да ја направите низ туторијал.

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons