Јул102014

coverjune
Со мало задоцнување и овој пат ги издвоивме најдобрите и најкорисните твитови за месец јуни. За многу повеќе следете не на и на Фејсбук

Твитер го смени својот официјален фонт на веб интерфејсот, oд Helvetica Neue во Gotham Narrow

font

 

3 работи пред спиење за поголема креативност

3

 

Инстаграм направи поголем апдејт на својата апликација со нови функционалности и редизајн

ins

 

Одличен текст на Wired за тоа дали денешните деца немаат детство поради зависноста од технологија

wired

 

8-битна долна облека

8Bit

 

10 омилени бои во графичкиот дизајн

10colors

 

Корисни цитати и коментари за полесно одредување цена за дизајн

money

 

Што значи вашиот имејл потпис :)

emails

 

Дизајн, анимации и интерактивни проекти поврзано со Бразил 2014

2014

 

Хобит, винтеџ илустрации од целиот свет

hobbit

 

Нова колекција на Dechkotzar маички

dechko

 

Се одржа третата по ред Engage конференција за социјални медиуми и активизам

enage2

 

Одличен генератор на колор палета од фотографии

pict

 

Колку заработуваат дизајнерите и дивелоперите споредено во неколку различни земји

salary

 

Сите логоа на Светските првенства

logosf

 

Nescafe со ново редизајнирано лого

nes

 

Skype направи редизајн на својата iOS апликација, oдличен текст на Medium за тоа

skype

 

Разликата меѓу инфографик и визуелизација на податоци

infogr

 

Адоб објави две нови алатки, Ink и Slide, како и две iPad апликации Sketch и Line за цртање

adobe

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons