Јан112012

Контроверзни реклами (јануари)

PRVA132MTVSerbia
Еден од начините да се привлече внимание со помош на рекламите е моментот на шок до екстремност. Без разлика дали се игра на зборови или контроверзни слики...ако ни го задржи вниманието, не подзамисли па дури и згрози, тогаш првичниот ефект е успешен. На повеќе 50 најконтроверзните реклами.

Дек272011

Best of Street Art 2011

PRVAstreet_art_graffiti_april_1
Уличната уметност како баланс на корпорациските дизајни и брендови дефинитивно ја одбележа 2011-та на глобално ниво. Не само во стилот и реализацијата туку уличните уметници за тоа не бараат никаква надокнада. Таа тенденција е во постојан раст и се почесто алтернативните уметници за свое „платно“ ги бираат улиците, ѕидовите, и останатите јавни простори за изразување на креативните идеи. Во продолжение само мал (па и не толку мал :) дел од најдобри „улични“ дела.

 
Дек232011

Креативни новогодишни дизајни

11
Новогодишните и Божиќните празници се пред нас. Време за новогодишни дизајни, честитки, календари и сл. Овојпат наместо класичните и помалку досадни дизајни, нешто ново, невообичаено и смешно. Новогодишни принтови кои ќе ве насмеат.

 
Дек132011

Шокантни и помалку страшни принтови

1
Еден од методите да се задржи вниманието во рекламирањето и маркетингот воопшто е шок факторот, односно маркетинг кој ќе го изненади, шокира, исплаши...па дури и згрози гледачот. На повеќе дел од најдобрите.

 
Дек052011

Креативни реклами (декември)

PP16
Последна тура за оваа година на креативни принтови. Уживајте и споделете :)

 

Страница 8 од 22

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons