Јун062010

Летна инспирација

summer_prva
Летото е на самиот почеток. Период на одмори и помалку работа. Асоцира на сонце, сино небо, плажа, море, топло време, коктели, зелени површини, шарени јаки бои...со еден збор прекрасно време за идеи и инспирации. Во прилог има 15 слики и илустрации кои ги најдов сурфајќи а се одлични за ваша инспирација за следниот летен проект.

Јун032010

Лего мега конструкции

lego_prva

Лего коцките за прв пат беа претставени во 1949 година. Од тогаш до денес, тие се дел од развојот на секое дете, и не само тоа, тие се дел од инспиративните идеи за алтернативните уметници. Неверојатно е што се може да се направи со тие шарени коцки кога ќе се спојат. Она што ќе ви го покажам не се Лего градби, ова се Лего мега модели, огромни градби од кои верувам ќе ви застане здивот. Следат најдборите.

 
Јун032010

Неверојатни векторски портрети

vector_prva


Портретот како уметничка форма е доста често застапен, посебно кај сликарите и фотографите. Меѓутоа и графичките дизајнери ја користат истата форма и преку векторизирање на готова фотографија или скица прават уметничко дело во вектор. Навистина треба доста умешност и пред се иницијална замисла за на крај имате ремек дело. Иако на ова поле има голем избор, за вас одвоив само 20 најдобри векторски портрети. 

 

Страница 22 од 22

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons