Јан292014

3 најчести лаги кои ги слушаме од клиентите

lie_11
Да се биде успешен фриленсер не значи само добро да ја завршувате работата и навремено да бидете исплатени туку и да знаете добро да го прочитате клиентот во неговите намери. Без разлика дали сте почетник или поискусен секогаш може да се случи да наседнете на некоја лага од страна на клиентот. Издвоив неколку најчести лаги кои ги кажуваат клиентите, од мое лично искуство, како полесно да ги препознате и како да се справите со нив.

Јан252014

5 знаци дека станувате мрзеливи

1slacker

После подолга пауза, што од оправдани што од неоправдани причини повторно на Дезен има нешто ново. Дел се должи на презафатеност, а дел на размислување како да се продолжи понатму. И ова е само почеток, ќе има поразличен концепт, ќе има многу нови работи кои постепено ќе се воведуваат (за старт суптилна промена на позадина и логото :) но и покрај се Дезен да остане омилено место за инспирација и совети за сите дизајнери и фриленсери.
Намерно за прв пост оваа година решив да напишам нешто од сопствено искуство, а тоа како да ги препознаете знаците дека забушавате, премногу се опуштате или со еден збор станувате мрзливи, и нормално полесно да го пребродите тој период. Секако прво мора да се дијагностицираат сите симптоми, да признаете каде сте погрешиле, за да може да се почне со терапијата.

Мај242013
Напишано од Јанев

5 лекции за фриленсери од Хан Соло

11
За многумина од вас можеби насловот звучи чудно и можеби неточно, бидејќи Хан Соло и фриленсингот на прв поглед немаат ама баш ништо заедничко.
Овој познат шармантен лик од Star Wars, кој од шверцер стана бунтовик против Империјата, е опремен со само неговата брза снаодливост и умешност, неговиот пријател Чубака и Милениумскиот Сокол. Хан Соло може да се претстави како е еден остроумен бандит и талкач во галаксијата, што го прави „фриленсер“ :)
Иако неговата работно искуство доаѓа од "a long time ago in a galaxy far, far away" сепак може да извадиме поуки и совети и за фриленсерите во денешниот модерен свет, главно преку анализа на неговите познати реплики.

Апр172013
Напишано од Јанев

Принт реклами (април)

111
Нови и свежи креативни принтови и реклами за овој месец

Мар112013
Напишано од Јанев

50 Нови креативни принтови (март)

111
Нови 50 креативни принтови.

Фев192013
Напишано од Јанев

Нови логоа

1111
Иако можеби порано најзастапена, одамна не сум постирал ништо ново во категоријата лого. Затоа денес одвоив неколку релативно нови и тазе логоа од почетокот на оваа година, кои се разбира се издвојуваат од сите останати, а се надевам ќе бидат ваша инспирација.

Фев112013
Напишано од Јанев

Св.Валентајн како инспирација

1111
Се ближи денот на заљубените кој како празник се почесто е застапен и кај нас. Дали е тоа во ред или не, е сигурно дискусија за некои други блогови, тука ќе разгледаме неколку уникатни реклами токму за овој ден.

Фев042013
Напишано од Јанев

Креативни принтови (февруари)

111
Нов месец, нова доза инспирација од најдобрите креативни принтани реклами.

Јан102013
Напишано од Јанев

Календари 2013

111
Иако постепено како да изумира како реална потреба, календарите и понатаму се графичка форма и предизвик за секој дизајнер да се излезе од стандардните клишеа и да се дизајнира уникатен календар, како по обликот и формата на прикажување на месеците така и по самиот дизајн. Морав да почекам за да прегледам што повеќе за сега да селектирам посебна колекција од преку 70 интересно дизајнирани календари.

Јан092013
Напишано од Јанев

Креативни реклами (јануари)

111
Нова свежа инспирација за почеток на новата година.

Дек292012
Напишано од Јанев

20 Новогодишни резолуции

scgfbf-04
Годинава завршува за неколку дена. Време кога обично се прави рекапитулација за  поминатата година и одлуки и ветувања за наредната. Според тоа што сте сработиле, научиле, искусиле...ја оценувате како успешна или неуспешна и се она што не сте можеле веќе го префрлате во агендата за наредната година. Во правењето на таа листа ќе ви помогнам со неколку идеи доколку сте графички или веб дизајнер фриленсер.

Дек032012
Напишано од Јанев

Креативни реклами (декември)

112
На ред дојдоа и тазе креативни принтови и реклами, последни за оваа година. Уживајте и споделете.

Страница 7 од 32

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons