Мај142014

arrow cover
Стрелката како дел од лого, без разлика дали е вметната во симболот или типографијата може да го збогати самото лого, посебно ако е „скриена“ и треба да се открие на втор поглед. Најчесто симболизира движење, раст, динамика, поврзаност, судир...а ако е маус поинтер е поврзано со онлајн и дигиталниот свет. На повеќе селектирав 30 логоа и логотипови кои ми фатија око :)

1d684e0d53701e02d29406606a48f313

2c8ea38f0f92ff8eee69ccafc3b2899b

3f5b5e5a6ecd106188fe6cc7590907be

9be6f0405ab62ba5a4fa3e57e2cb057b

42e5335f40e930d0b085f64dfe9de862

45df98b632ddc3cb36e5ddf2d3311d0b

52b7ec1ea1e09c8ab3b082485bff5a6f

70efed7dfac8cfb4c7272d555cd043e1

80f0a1125d6b67445c238503b58d9df2

223eb6373e208015f6c141d9a5abff98

287f4d12caf6898b9faa38ecf5a47567

0413bc5df9271701781e99aae40ce2ca

617cd2d463dafde0ccb8252bd050933b

638a9cd8e66e642e8a50f3fe3f259017

 

1483948ebff10be7279ff211cf0043dd

24943367801461ddc572633f056995a8

af55a6abe574d612c37a9127eabf6a0a

alternative 1x

cb1af9c0f6103ff9632be5363700e876

clickway 1

d1f2706e09f76e72c23c9b3ba7a054c5

e3cbd8220a9ec91ea49adffb6c79aeb2

e2967e93fa9f7390aa088f4c7b4fddd7

f31ca856a739bc406f785411d472c211

klicksocial 2 dribbble

logo

medical-logistics

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons