Апр232014

pixel-cover
Пиксел (Pixel) е скратено од Picture Element, и во последно време како форма и стил е тренд и инспирација во графичкиот и веб дизајнот, посебно во дизајнот реклами и на логоа. Најчесто инспирирано од аркадните игри кои даваат посебен ретро ефект. На повеќе издвоив 20 од најкреативните „пиксел“ логоа.

4a7e3436c618493f9e83d8059ee905e6

4b00125acdc7070e25def6e4f24e83ca

4db0818dc6b567983637bd7b3799bc90

5

8a0f65d14bb81b3aabc35e59031e2bbf

8ca2eb5bc5acfcb9de86dc4c9e1223b0

26d1380beffd559bbd35d3b89ed4224b

79ed9abd049ea53225191d63c5e71a17

a2284efe5f63543d9b7bc651a852c29c

borealis

d5b6abf10f8ebaf58dc37134afcff175

d264ed1a53c79231a12a19548938b55d

panda

picture12555977055626

pixel-logos-logo-design-inspiration-003

pixel-logos-logo-design-inspiration-007

pixel-logos-logo-design-inspiration-017

pixel

pushr

sleepin

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons