Јул202010

Seahorse_prva
Мистичноста на морското коњче секогаш претставувала своевидна атракција.  Денес, за преставување на идентитет и препознатливоста се користи во многу области. Во дизајн кај ресторани, храна, аквариуми итн. Неколку интересни факти зошти баш ова морско суштество. Бидејќи е моногамно, тоа е симбол на постојаност, стабилност и константност. Уникатна карактеристика на ова нежно суштество е малата „круна“ на главата, што ако не сте знаеле е различна на секое морско коњче, нешто како отисокот на прстот кај човекот. Друг интересен факт е што за разлика од рибите и останатие подводни животни тие пливаат исправено, вертикално, и во тоа се единствени. Сето ова е предизвик за многу дизајнери да го земат токму него како почетна инспирација за креирање на лого. Креативноста лежи во умешноста да се претстави неговата форма. Еве избор од најдобрите.

aquatic

azamare

caballo

fantasea

hipo-campo

logoblu

oceania

se7horse

seadreams

seahorse-trust

seahorse-world

stresswell

zeahorse

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons