Фев192013

Нови логоа

1111
Иако можеби порано најзастапена, одамна не сум постирал ништо ново во категоријата лого. Затоа денес одвоив неколку релативно нови и тазе логоа од почетокот на оваа година, кои се разбира се издвојуваат од сите останати, а се надевам ќе бидат ваша инспирација.

Мај102012

Нови креативни логоа

logos
Одамна не сме имале пост во категоријата логоа, па за тоа денес решив да споделам дел од креативните логоа што се одвоија оваа година.

 
Јун142011

Интересна лого статистика

logowordle
Сигурно гледајќи по неколку десетици логоа дневно забележувате сличност помеѓу нив во смисла на тоа од колку букви е составено, која е примарна боја и сл. На повеќе е една кратка анализа и интересна статистика за 50-те најпознати брендови и нивните логоа во светот денес.

 
Мај132011

Колоритен спектар од логоа

11
Иако обично непишано правило е логоата е да бидат во колку може помалку бои, неколку пати тоа го имам и нагласено во постовите, дури идеално би било црно-бели, сепак понекогаш и многу шарени т.е. колоритните логоа доколку умерено и паметно користени бои може да изгледаат атрактивно. Обично логоата во повеќе бои, па  и тркалото со спектарот на бои се користат за детски содржини, дизајн студија, печатници, видео и медија продукции, креативни маркетинг агенции и сл. Сето ова дава една живост и свежина на самото лого. Тука изборот на бои е главен фактор, затоа треба добро да се внимава. Ваквите логоа се секогаш во тренд, пријатни за окото, често на црна позадина, со дополнителни ефекти...се со цел полесно да се паметат. На повеќе погледнете дел од подобрите.

 
Мај042011

5 Кратки лого совети

prvaworld-has-so-much-creativity
5 совети за сите лого дизајнери кои сметам дека се од огромно значење да ги знаете и применувате во вашата работа и креативниот процес.

 

Страница 2 од 7

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons