Фев182016

Олимписки логоа 2024 - кратка рецензија

cover


Иако Олимписките игри оваа година во Рио се за само неколку месеци, Меѓународниот Олимписки Комитет уште сега активно работи на кандидатурите на градовите номинирани за 2024та. Aко не сте ја прочитале, повелете рецензија на логото на Рио

До сега сите градови (Лос Анџелес, Будимпешта, Париз и Рим) ги објавија првичните логоа и еве на кратко за сите нив.

Ное262014

Брилијантни типографски логоа

1111
Миклос Кис е графички дизајнер од Будимпешта кој освен со дизајн и логоа е и архитект по вокација. Неговите логоа имаат добивано многу награди и се дел од многу колекции. Најчесто дизајнира минимал логоа, скоро секогаш типографски, и во последно време најголем дел се рачно цртани. На повеќе избор на најдобрите, преку 40.

 
Мај142014

30 Креативни логоа со стрелки

arrow cover
Стрелката како дел од лого, без разлика дали е вметната во симболот или типографијата може да го збогати самото лого, посебно ако е „скриена“ и треба да се открие на втор поглед. Најчесто симболизира движење, раст, динамика, поврзаност, судир...а ако е маус поинтер е поврзано со онлајн и дигиталниот свет. На повеќе селектирав 30 логоа и логотипови кои ми фатија око :)

 
Апр232014

Креативни „пиксел“ логоа

pixel-cover
Пиксел (Pixel) е скратено од Picture Element, и во последно време како форма и стил е тренд и инспирација во графичкиот и веб дизајнот, посебно во дизајнот реклами и на логоа. Најчесто инспирирано од аркадните игри кои даваат посебен ретро ефект. На повеќе издвоив 20 од најкреативните „пиксел“ логоа.

 
Мар102014

20 Анимирани логоа

gif_logo_cover

Иако логоата по дифолт се статични, без разлика дали се на веб страна или некој производ, сепак креативно лого доколку се анимира добро добива сосем нов карактер. Токму тоа го прави ION, фриленсер од Шпанија со специјалност во видео продукцијата, кој на логоата само во гиф формат им дава посебна хипнотизирачка динамика.

 

Страница 1 од 7

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons