Мар252011

iphone_interface
Првиот iPhone se појави во 2007-ма година. Сите знаеме каква револуција претставуваше во класата на smartphones. Од дизајнот, хардверот, интерфејсот...едноставно ремек-дело. Заедно со него излезе и iPhone OS (Оперативниот Систем) или скратено iOS, кој има свои верзии за iPod и iPad. Базиран на мулти-тач технологијата која овозможува директна интеракција со корисникот и неговиот допир и допирни гестови.  Денес има преку 300.000 апликации достапни преку AppStore. Самиот графички интерфејс е инспирарички сам по себе, уште повеќе за дизајнерите на third-party апликациите. Еден сосем мал дел од оние најдобро дизајнираните погледнете на повеќе.

1b

2

2b

3b

4

4b

5

8a

10

11

12

12b

13

13b

14b

18

19

21

22b

23b

24

25

25b

26

26b

27

29

29b

30

коментари (1)add comment

Georgij said:

0
...
ЈАКОООООООООООООООООО! Супер интерфејсој! smilies/grin.gif
март 25, 2011

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons