Јун092010

cirle_prva2
Со дизајн на постер може целосно да ја покажете својата креативност, посебно ако имате слобода до одредена мера. Целината и компактноста на елементите и формите е многу важен фактор. Синхронизираната репетиција на еден елемент по големина, боја и форма е доста чест концепт за многу дизајнери. Во прилог ви претставувам 20 постери каде главен елемент и почетна инспирација е кругот.

 

circles-poster-design-inspiration-02

circles-poster-design-inspiration-05

circles-poster-design-inspiration-07

circles-poster-design-inspiration-11

circles-poster-design-inspiration-12

circles-poster-design-inspiration-17

circles-poster-design-inspiration-18

circles-poster-design-inspiration-20

circles-poster-design-inspiration-21

circles-poster-design-inspiration-23

circles-poster-design-inspiration-27

circles-poster-design-inspiration-28

circles-poster-design-inspiration-30

circles-poster-design-inspiration-33

circles-poster-design-inspiration-40

circles-poster-design-inspiration-42

circles-poster-design-inspiration-43

circles-poster-design-inspiration-46

circles-poster-design-inspiration-47

circles-poster-design-inspiration-49

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons