Ное072012

111
Дизајнот на насловните страни на познати светски списанија и магазини се почесто е медиум преку кој издавачката куќа ги покажува своите вистински квалитети. Најчесто за специјални броеви или едиции се ангажираат дизајн студија или фриленсери кои ќе дизајнираат само насловни, надвор од дизајнерите кои ги дизајнираат внатрешните страни. Решив да споделам 40 кои од сите зачувани од оваа година мене ми оставиле најголем впечаток. Повеќето се од печатени или таблет верзии, а меѓу нив се и познатите: Time, El Mundo, Wired, New Yorker, etapes, Wallpaper*, NME, Metal Hammer, Vogue, Bloomberg и многу други. И сами ќе забележите дека во последно време се избегнуваат фотошопирани фотографии, туку се оди кон чиста илустрација, минимализам и целосно типографски насловни.

1328270250

1328824015

1329691091

1330098959

1331322695

1332718506

1333493414

1334752430

1335170154

1336550104

1337353448

1339754741

1339889429

1339894806

1340904576

1341168235

1341758493

1341760296

1342115126

1342329559

1343067516

1343366324

1343762843

1345066108

1345646547

1346254876

1346665688

1347367803

1347367828

1348089424

1348644709

1350904623

1351453929

1352133448

1352215175

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons