Ное022012

111
Концертните постери за секоја музичка група или артист претставува уште еден медиум за изразување на пристапот и креативноста на самата група во склад со нивната музика. Обично за секоја поголема турнеја се ангажираат дизајнери кои ќе изградат препознатливост преку целата концертна сезона. Не ретко и ова се прави преку јавно отворени конкурси каде има најразлични идеи. Наместо стандардните клишеа застапени кај нас, со фотка од групата и испис по нејзе, направени најверојатно во Ворд, решив да селектирам дел од концертните постери кои се одвојуваат. Од класични илустрации до векторски минимализам. Нека ви биде инспирација за вашиот нареден постер.

02-gig

04-gig

05-gig

06-gig

07-gig

08-gig

09-gig

10-gig

11-gig

12-gig

14-gig

15-gig

16-gig

17-gig

18-gig

19-gig

20-gig

21-gig

22-gig

23-gig

24-gig

25-gig

26-gig

27-gig

28-gig

29-gig

30-gig

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons