Јул092012

121
Креативните пакувања на најразлични производи за широка потрошувачка е еден од клучните елементи покрај квалитетот и цената за поголема продажба. До сега, имавме неколку постови со креативни и уникатни пакувања, но денес примерите се во главно со еден сегмент и елемент на дизајнот, и најмногу преовладува, а тоа е типографијата. Ваквите пакувања се обично со минималистички пристап без многу ефекти и шарени бои, туку стрикно креативен распоред и интеграција на фонтови и типографија.

 

bebe-de-foret_thumb

better-life_thumb

bioform_thumb

borealis_thumb

casillero-silva_thumb

chow_thumb

co_thumb

doci-gummies3_thumb

hairy-bikers_thumb

hora_thumb

howe-sound-lager_thumb

jeds-coffee_thumb

mc-grath_thumb

michaels-farm_thumb

mikes-hard-punch_thumb

milk_thumb

mojito-varadero_thumb

moonshine_thumb

mountain-milk_thumb

my-go-redesigned_thumb

nike-energy-drink_thumb

one-tree-coffee-co._thumb

oxy-concept_thumb

pacharan-pamplonica_thumb

pams-budget-range_thumb

pembroke-craft-company_thumb

qizini_thumb

quick-fruit-packaging-concept_thumb

quickoven_thumb

reddizagina_thumb

scotch-ale_thumb

sivaris-rice_thumb

super-skin-_thumb

the-food-doctor_thumb

twinings-pure-green-tea_thumb

typography-in-package-designs_thumb

wanted-snacks_thumb

 

коментари (1)add comment

Georgij said:

0
...
Досега најинспиративниот пост кој сум го видел.
Браво!
јули 09, 2012

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons