Ное112010

Транспарентни визит карти

PRVATransparent-Business-Cards17
Визитките како форма за себе рекламирање и размена на информации сеуште успева да опстои и покрај денешнава напредна технологија. Но, и тука има промени се со цел да се избегне веќе досадниот принт на парче хартија. Сега тоа се прави на различни материјали, од текстил, фолија, пластика, алуминиум...со добар дизајн и идеја визитките и понатаму може да се предмет на позитивни критики. Еве дел од најдобрите транспарентни визит карти.

Ное102010

Креативни огласи за работа

PRVALaazi-punching-your-boss-is-a-crime-creative-job-ad
Иако се помалку ги има, огласите за работа се неизбежен дел од секоја компанија, посебно ако е нова. Регрутирањето на нови кадри кај компаниите кои на било каков начин се поврзани со дизајн, креативност, ИТ технологија и сл. не е доволно само да се напише две реченици текст во весник. Треба идеја, замисла и на крај реализација, за да прво дизајнот привлече да се прочита текстот. Ретки се македонските дизајн студија и маркетинг агенции кои посветуваат доволно време токму на огласите за работа. Затоа денес ви претставувам дел од најдобрите.

 
Ное082010

NIKE маркетинг

PRVADeedeejang-1206609
Најк како водечка компанија во спортска опрема во светот посветува огромно внимание на својот маркетинг. Иако во последно време акцентот е ставен на ТВ рекламите, и принтаните решенија не заостануваат. Напротив со поселдната кампања имаат различен пристап, за многумина можеби дел од нив се премногу експлицитни и директни, но се со цел зголемување на продажбата, посебно на новите модели. Погледнете и сами, што вие мислите, дали е ова паметен потег или овојпат претерале?

 
Ное032010

Inception како инспирација

PRVAinception9
Пред некој ден имав прилика да го гледам филмот „Inception“ (Зачеток). Навистина ремек дело на режисерот Кристофер Нолан, кој  е познат и по филмовите The Dark Knight и Мemento. Во свет кој технологијата е насекаде околу нас, ништо не може да се спореди со нашата потсвест, и управување со истата. Одлични ефекти, многу акција, уште подобра музика, избрана екипа на актери...се на се ремек дело, и топло го препорачувам. Многу дизајнери го искористија како инспирација за нивните дела. На повеќе погледнете дел од најдобрите графики. 

 
Окт262010

Концертни постери

PRVAband26
Промо постерите за најава на свирка, концерт, фестивал...не треба да се само текст со информација за времето и местото на одржување. За да се задржи вниманието на случајните минувачи постерите треба да ја пренесуваат музиката, жанрот, стилот...со уникатна идеја за дизајн на истите. На повеќе погледнете дел од најдобрите.

 

Страница 8 од 12

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons