Мај222012

30 CV-ија во форма на инфографик

111
Инфографиците одамна станаа мејнстрим техника на графичкиот дизајн и сум сигурен дека дневно гледате по неколку. Инфографикот како форма е идеален за вашата кратка биографија односно CV. Ова посебно важи ако сте дизајнер. Доколку сакате да научите нешто повеќе за инфографикот погледнете тука. Eве дел од најдобрите CV-ија.

Мар262012

100 нови дизајни на визит карти

111
Еден фрагмент од графичкиот дизајн кој и покрај сите нови технологии не изумира така лесно, тоа се визит картите. На повеќе погледнете понови идеи и инспирација за визит карти, не 10 или 20 туку преку 100 :)

 
Мар192012

Ретро Советски Постери

11
Дел од препознатливите ретро постери на тогашниот Советски Сојуз, но со тематика „Освојување на вселената„ и трката што ја имале тогаш со Америка за тоа кој прв ќе ја освои месечината.

 
Сеп072011

Креативни визит карти со QR код

PRV143
QR код е посебен тип на баркод дизајниран да се чита и препознава со помош на смартфони. Она што може да се енкриптира или „скрие“ позади овој код е текст, линк до веб и останати ионформации. Денес со популарноста на новите мобилни телефони, како и апликациите за нив, !R кодот е дефинитвно најпопуларен дво-димензионален баркод. Може да се види насекаде, од флари, постери, на веб, па дури и на сметки за струја, вода... Тогаш зошто да не се вметне и на визит картите. Погледнете дел од најдобро дизајнираните визит карти со QR код.

 
Јул072011

Креативни принтови - јули

ppFriends_Theater_S
На ред е јулска сесија со креативни реклами и принтови

 

Страница 4 од 12

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons