Јун292010

5 опасности по здравјето на фриленсерите

health_prva
Иако за многумина да работиш дома е неостварен сон, сепак и таа работа си има свои негативни страни па дури и опасности по здравјето. Некогаш работа и над 10 часа во една позиција, немање разлика дали е викенд или работен ден, немање платен одмор...Ова темпо на работа може да има лошо влијание врз нашето здравје или работните навики воопшто. На повеќе одделив 5 најчести опасности и лоши навики кај фриленсерите.

Јун262010

8 Факти за фриленсерите

design_prva
Да се биде дизајнер фриленсер повеќе пати е докажано дека не е воопшто лесна работа. Не само поради работата, не само поради клиентите...туку и поради самите дизајнери. Подолу ќе пробам да разбијам неколку непишани правила и стандарди, но најповеќе да посочам дека секогаш прво да појдеме од самите себе, кога ќе се разбијат тие предрасуди полесно ќе се справуваме со работата.

 
Јун232010

Социјални мрежи - ИКОНИ

pixel_prva
Сет од 16 икони поврзани со социјалните мрежи. Одлични пиксел базирани, минималистички пристап кон дизајнот. PNG формат со големина 32х32 пиксели. Монохроматски и може да се вклопат убаво во секоја веб страна, посебно ако сакате да останат суптилни и да не пречат во целокупниот дизајн.

 
Јун222010

Клучни фактори за успешен фриленсер

free_prva
Да се биде фриленсер дизајнер за многу луѓе е посакувана и атрактивна работа. Покрај сите предности, има и потешкотии, барем за оние што се почетници. Пробав во 5 точки да ги објаснат најважните фактори за да успеете како фриленсери.

Слободно коментирајте подолу со ваши мислења, искуства или совети.

 
Јун172010

Создадете работна атмосфера дома

work_prva
Доколку сте од оние зависници од работа кои дел од работата секогаш ја носат и дома, или пак сте стриктно фриленсери и работите од дома, тогаш домашната атмосфера мора да ја направите и работна атмосфера. И не само тоа, треба да биде мотивирачка и инспиративна, посебно ако работите нешто што е поврзано со дизајн или естетика на било каков начин. Со тоа не само што ќе уживате во работата туку и значително ќе придонесе да бидете попродуктивни. Без разлика дали вашиот простор или буџетот ви е лимитиран, следниве совети се за сите вас.

 

Страница 17 од 19

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons