Авг262010

5 минималистички позадини

PRVAA
Ако сте фан на минимализмот како дизајнерски стил и правец тогаш сигурно ќе ви допадне следниот пост. Следуваат 5 супер минималистички позадини за да ја промените веќе досадната позадина на вашиот десктоп или лаптоп компјутер.

Авг192010

Зошто да имате свој дизајн блог

Help-network-within-your-industry-or-niche
Иако на почеток ќе си помислите дека доволно време поминувате на еден куп дизајн блогови и покрај работата ќе немате време за свој, на крајот кога ќе имате своја блог репутација ќе видите дека има многу повеќе позитивни страни.

 
Авг172010

Како со негативните критики

criticism
Дури и најпознатите и најталентираните дизајнери добиваат понекогаш негативен фидбек за нивната работа. Дизајнот во пошироки рамки земено е сведен на различни вкусови. Некои од негативните критики се навистина на место, дури понекогаш и сами ја воочувате грешката, други се пресубјективни, а трети дури и навредливи по самата личност. Работа на секој дизајнер, посебно фриленсер како на најдобар и професионален да се справи. Подолу се неколку совети.

 
Авг162010

Како да се справите кога имате премногу работа?

socialize_prva
За многумина кои се навикнати на 9-17 работно време и се нови во фриленсинг, работењето по 10-15 часа е незамисливо.
Секогаш кога има прилика секоја работа над 8 часа дневно без паузи е лошо за вашето здравје пред се, но и целокупниот креативен процес. Кога веќе мора да работите и за заглавувате до доцна, обично кога имате некој стриктен рок или премногу проекти наеднаш, еве неколку совети како полесно да го пребродите сето тоа.

 
Авг072010

Стереотипи за фриленсерите

stereo_prva
Како фриленсери соочени сме со со многу препреки и предрасуди. Најчесто од блиските пријатели и од семејството. Стереотипите за фриленсерите не се нешто ново. Се зависи дали другите се љубоморни, ни се восхитуваат, не мразат...или некое друго чувство спрема нас. Сигурно и имате слушнато некои, но сигурно ќе прочитате и некои нови.

 

Страница 15 од 19

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons