Апр292011

Патувањата како инспирација

ttafimpd-02
Искрено не познавам човек кој не сака да патува. Да оди на места на кои не бил, да истражува...запознава. Без разлика дали сте стопери, одите со автобус, авион или брод...авантурата за нешто ново е присутна. Среќавате нови луѓе, нова средина, нова култура...а се што е ново е потенцијал за нова инспирација.

Апр042011

Креативни слогани

prva
Слоганот е важен дел од секој бренд. Тие неколку збора врзани за името на брендот може да бидат пресудни во маркетингот. Една добра фраза може да биде одлучувачка за тоа дали потрошувачот ќе го одбере токму вашиот производ. Толку е битно за цел маркетигн менаџмент што компаниите трошат милиони на слоган кој ќе биде уникатен и луѓето лесно ќе со запамтат. Сигурен сум дека многу слогани ги знаете на памет, а со тоа и ги поврзувате со самите брендови. Тоа значи дека од стотиците реклами, принтани, на интернет или на телевизија што ги гледаме дневно успеале да го добијат нашето внимание. Еве неколку од најпознатите светски слогани, на крај споредени со неколку наши, како една мала компарација каде сме ние на тоа поле.

 
Мар302011

Работната соба како инспирација

prva3850601036_ef0dd4511c_b
Сигурно како фриленсер ако работите дома имате одвоено место во станот што претставува ваша домашна канцеларија. Таму поминувате голем дел од вашиот ден и затоа е многу важно да се чувствувате пријатно во таа средина. Уште повеќе доколку вашата работа е поврзана со било каков дизајн и е од креативна природа.
Еве неколку совети како тоа катче го направите инспиративно, а и неколку одлично средени домашни канцеларии.

 
Мар282011

7 Митови за дизајнот

PRVA
Работата како дизајнер, без разлика дали сте веб дизајнер, дизајнер на облека или автомобили е доста барана и ценета во цел свет. Вие создавате од нула, и сте креатори на нешто што е користено или видено од милиони. Како и сите други професии и дизајнерските се поврзани со неколку митови. Па да пробаме да разбиеме неколку од нив :)

 
Фев182011

Сите светски знамиња

10_09_14_flags_790x400
Сигурно во вашата работа, посебно ако сте веб дизајнер ви затребале знамиња како иконки од некоја земја, и тоа најчесто како референца за повеќе јазичноста на самиот веб сајт. Затоа едно мало пакетче бесплатно за преземање од сите 241 земја во светот, одлично дизајнирани, вклучувајќи ги и оние најмладите како Црна Гора и Косово.

 

Страница 10 од 19

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons