Сеп102016

5 совети за успешна презентација пред клиент

prvapp
Да се биде успешен фриленсер е склоп на неколку вештини и особини, кои понекогаш не се поврзани со вашата стручност, ниту годините искуство, ниту колку нова опрема користите...туку едноставно кажано да знаете како да го „продадете“ својот дизајн.

Јун082016

Две грешки што секој фриленсер ги прави

cover
Да се биде фриленсер значи и самостојно носење одлуки при комуникација со клиенти. Понекогаш тие одлуки не се базирани на анализа туку на чиста претпоставка што на крајот на денот може да значи погрешен избор.

 
Мај192016

5 Знаци дека е време да „раскинете“ со некој клиент

11

Иако обично ситуацијата кај фриленсерите е обратна, т.е. тие се плашат да не добијат „отказ“ од некој клиент, но мора да ги знаете и знаците кои укажуваат дека е време вие први да ја прекинете соработката со некој клиент. Нормално е доколку се има волја од двете страни и доволно време, да се направи напор да се изнајде решение. Еве 5 најчести знаци дека можеби е подобро да престанете со работа за некој клиент.

 
Мар122016

За и против работење во маркетинг агенција

5
Едно од најважните одлуки, посебно на тазе дипломираните дизајнери, програмери е дали веднаш да пробаат со барање работа и отворени позиции низ маркетинг агенции или пак да почнат со барање работа онлајн и барање свои клиенти.
Сите оние што досега ме прашувале за совет, знаат дека на оние што никогаш не работеле во маркетинг агенција ги советувам дека е корисно и добро да пробаат, макар една година, а и на другите што со години се во маркетинг агенции, понекогаш и само во една, им велам најбрзо што може да почнат со работа како фриленсери.

 
Окт082015

Топтал посака добредојде и на дизајнерите

toptal-blog-image-1444221868765-be2e5849e55a27df4394f4df0e01f339

Топтал вчера објави дека освен програмери и девелопери сега ќе може да се регистриаат и дизајнери како фриленсери. Сето ова е направено поради големата побарувачка од страна на клиентите. Кај дизајнерите фокусот е даден на UX, UI како и визуелноста и интеракцијата.

 

Страница 3 од 19

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons