Мај082017

Почетнички грешки на фриленсерите

Untitled-1
Секој фриленсер во својата кариера макар еднаш “зафркнал” работа со некој клиент до тој степен што го изгубил. Но, тоа и не е така страшно, пострашно е како тоа влијае понатаму врз репутацијата и дали и колку брзо ќе си ја поправите грешката.  Ќе почнам со серијата со првите три.

Мај032017

Envoice - професионална алатка за фактури

wq
Без разлика дали сте фул тајм фриленсер или работите хонорарно како ваша секундарна професија, ниту еден проект не е до крај завршен ако не сте го наплатиле, вашето време и вашето искуство. Исто така и не е битно дали сте работеле за поединец, или за поголема компанија, мора да останете професионалец до крај, што значи да покажете на што сте работеле, колку време сте посветиле, и сето тоа помножено со работни часови, на крај да изгледа фино стокмено и дизајнирано, а не само да ја побарате сумата што сте ја договориле.

 
Апр012017

Како полесно до креативни дизајн идеи

ideas1
Сите дизајнери и креативци се случува да имаат период кога имаат помалку дизајн идеи, или тие што веќе ги имаат не се доволни креативни.

 
Фев282017

20 работи на кои патувањето нè учи

prva
Патувајќи со воз низ Швајцарија лани, го почнав драфт постов со наслов "Што може да научиме од секое патување, посебно како фриленсери" Имам нафрлено навистина многу, сите се кратки, некои се смешни, некои ги знаете сите, некои се сериозни, но сите се од мое лично искуство и но се надевам дека ќе ви се најдат советите и вас. Ги објавувам без некои поголеми менувања од оригиналот.

 
Дек312016

Совети за поуспешна 2017-та

light-person-woman-fire
По обичај секогаш на крајот на годината правиме рекапитулар што сме постигнале, и што сакаме да постигнеме наредната, а што да промениме.

 

Страница 1 од 19

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons