Фев262014

cover_article
Ки Веј Фонг е концептуален фотограф од Сингапур. Фотографира претежно архитектура низ поголемите градови во Азија. Неговиот експеримент „Време во движење“ е интересен по тоа што фотографира од една точка од изгрејсонце до зајдисонце, подоцна дигитално сецкајќи ги во различни форми, прави дигитални колажи од сите фотографии, играјќи си со светлината. Транзицијата од утро до мрак е присутна на секој слој поединечно. И на крај, кога сето ова ќе се анимира во гиф, ефектот е неверојатен.

Првите четири слики се анимирани гифови

Chinatown_Sunset_640

Shanghai_Freeway_640

Tanah_Lot_Sunset_640

Glassy_Sunset_640

Changi_Beach_Sunset-449x600

night_day_cable_car_02-600x449

night_day_flyer_sunset_vert_leak-449x600

night_day_gombak_2_flat-449x600

night_day_gombak_back_view_stack_cropped_oval_distance_flattened-450x600

night_day_kallang_new_stadium_structure_01-600x449

night_day_multi_heliconia_v_slice-450x600

night_day_ophir_road_rect03-600x449

night_day_Pearls_centre_trapezoid_2-449x600

night_day_potong_pasir_hdb_arrow-449x600

night_day_raleigh_hotel_view_oval_01-449x600

night_day_Rochor_centre_trapezoid02_leak_01-449x600

night_day_tiong_bahru_into_sun_rect_tunnel_flat-450x600

night_day_tiong_bahru_multi_slit_central-449x600

SoloTree-449x600

 

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons