Мар092011

PRVA66e6694adbe2e38cbee0959d329d3ed5
Danielle Tunstall e фотограф од Британија која е позната по своите шокантни фотографии на портрети. Реални лица со реални експресии. Најчесто на бела позадина и црно бела техника, со есктра фотошоп ефекти. Ниту еден модел не е професионално ангажиран фото модел, туку се секојдневни луѓе. Најчесто реакција на повеќето од нас пред фото објективот е да се насмееме или да покажеме некоја смешна гримаса. Денијел го прави токму обратното, сака да ги извади оние најдлабоки изрази во нас, за кои не сме ниту знаеле дека ги имаме. Им вели на моделите сакам израз како да сакаш да ме убиеш. Портретите не треба да се само убави, и да ја покажуваат нашата пријатна и фина слика, туку да со емоции, силни емоции и чувства, не само убавото лице, туку низ тоа лице да се види дури и потсвеста на една личност. Погледнете на што мислам.

00d74582311a3ac636e792e34dfa3ff5

1

2

6

43f

52ad80a20e693308f59c4aa4accbe678

66e6694adbe2e38cbee0959d329d3ed5

5141dc38be0be39b75eb7e9da27a859c

a21a45be1d797288774833740628ab04

c8c08670425f8913e9cf4f7e84217020

da6255cc948956841493db61cd48ae26

За да погледнете повеќе фотографии следете ја на твитер или станете фан на нејзината фејсбук страна.

 

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons