Авг232010

photographic-portriats-2010-aug-51PRVA
Фотографски портрет е фотографија на личност или мала група на луѓе (групен портрет) во која лицето и експресиите на лицето се доминанти. Целта е да се долови експресијата на лицето, гримасите, чувствата...обично со поглед кон камерата. За разлика од другите стилови, портретите обично не се со модели туку со „секојдневни“ лица. Како техника е една од најпознатите бидејќи ако правилно доловена може да побуди моќни чувства кај гледачот. Најчесто се фотографираат деца или постари лица. На повеќе дел од најнеобичните извонредни портрети, а веќе во наредниот пост за фотографија неколку совети за фотографирање на портрети.

photographic-portriats-2010-aug-3

photographic-portriats-2010-aug-16

photographic-portriats-2010-aug-17

photographic-portriats-2010-aug-18

photographic-portriats-2010-aug-26

photographic-portriats-2010-aug-27

photographic-portriats-2010-aug-30

photographic-portriats-2010-aug-32

photographic-portriats-2010-aug-33

photographic-portriats-2010-aug-39

photographic-portriats-2010-aug-51

photographic-portriats-2010-aug-54

photographic-portriats-2010-aug-55

photographic-portriats-2010-aug-60

photographic-portriats-2010-aug-64

photographic-portriats-2010-aug-67

photographic-portriats-2010-aug-68

photographic-portriats-2010-aug-73

photographic-portriats-2010-aug-81

photographic-portriats-2010-aug-91

photographic-portriats-2010-aug-131

photographic-portriats-2010-aug-151

photographic-portriats-2010-aug-161

photographic-portriats-2010-aug-221

photographic-portriats-2010-aug-231

photographic-portriats-2010-aug-261

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons