Јул042010

saf_prva-01
Логото на Светското фудбалско првенство во Јужна Африка си има свој уникатен фонт. Лесно препознатлив и го има на буквално се што е поврзано со самото првенство. Моќен, свеж, пријателски и лесен за читање. Оригиналниот фонт се вика Menyaka и е дизајниран од Жан Ерасмус специјално ангажиран од ФИФА. Поддржува над 20 јазици но ниту еден кириличен. Како и да сигурен сум дека добро ќе ви дојде и ќе го користите и понатаму. Не заборавајте да споделите

 

prezemi_button

фонтот е .otf (OpenType) и компатибилен со Mac и PC. Mожете слободно да го користите.

коментари (0)add comment

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons