Јул102014

cover
Бидејќи се повеќе луѓе прашуваат кога ќе има нова тура на македонски фонтови, решив да ја објавам листата малку порано, се надевам на задоволство на сите, посебно на дизајнерите бидејќи ќе имаат избор плус при бирањето соодветен фонт. Благодарност до сите кои ја сакаат кирилицата и помагаат. И се разбира оваа практика ќе продолжи и после летните одмори. Како и до сега, сите се со македонски кирилична поддршка и бесплатни за користење.

glametrix

 

proba

 

luga

 

grotesquew

 

basil

 

berhi

 

bery

 

captcha

 

grafiti

 

uni sans

 

Сите на куп спремни за преземање

коментари (1)add comment

MG said:

0
...
Во некои од фонтовите недостасуваат карактери како „Џ,Ѕ,Ј,Љ,Њ...“
јули 17, 2014

Пратете коментар
намали | зголеми

busy

Copyright 2017. Сите права задржани, дозволено преземање материјали под одредени услови Creative Commons